Oma keho

Rinnat
Aloittaja:
Donna
10.3.2018 08:28
Viimeisin viesti:
NettiNappi Hanna
13.3.2018 16:01
Osallistu keskusteluun
Avatar
Donna
10.3.2018 08:28
Arrow

Heips! Oon aika huolissani mun rinnoista ja ajattelin josko täältä löytyisi apua. Mun nännipihat on tosi koholla ollut jo varmaan 9-vuotiaasta. Mutta mitään nännejä ei vieläkään ole vaikka kaikilla kavereilla on ja vuotta nuoremmalla serkullakin on jo. Pari vuotta sitten olin mun 11-vuotiaan serkun luona ja oltiin menossa uimaan, se kerto että sillä on rinnoissa sellaset patit jotka on tosi kipeet, ja mä vastasin että niin mullakin koska mullakin oli jo sillon sellaset kipeät patit. Ypin kirjassa sanottiin että ne on normaalit rintojen kehityksessä ja menee pois parin kuukauden kuluttua kun rinnat ovat kehittyneet valmiiksi. Mun serkku kertoi että sillä ne patit ja kipu meni ohi kahdessa kuukaudessa mutta mulla ne on edelleen ja yhtä kipeät, ollu siis jo kaksi vuotta. Muuten oon jo varmaankin lähes kehittyny, menkat on jo alkanu, karvoitusta on ja kasvupyrähdyskin ollu mutta rinnat ei tunnu valmistuvan ollenkaan. Pitäiskö huolestua?

mm
NettiNappi Hanna
13.3.2018 16:01
Arrow

Hei. Murrosiän kehityksesi kuulostaa etenevän normaalisti. Jokainen tyttö kehittyy omaan yksilölliseen tahtiinsa. Myös rintojen kehitys etenee yksilöllisesti. Joidenkin nännipihat pysyvät kohonneina aikuisiälle saakka, toisilla nännit näkyvät selvemmin. Kaikenlaiset rinnat ovat kauniita juuri semmoisina kuin ne ovat. Kerrot, että rinnoissasi olevat patit ovat olleet kipeät jo pitkään. Nämä patit ovat rintarauhaskudosta ja todennäköisesti pattien arkuus johtuu siitä, että rintojesi kehitys on vielä kesken. Oletko jutellut vielä kenenkään aikuisen kanssa murrosiästä ja naiseksi kehittymisestä? Oman äidin, isoäidin, tädin tai kouluterveydenhoitajan kanssa jutteleminen voi auttaa ymmärtämään omassa kehossa tapahtuvia muutoksia.

Erityisesti oman äidin kanssa jutteleminen kannattaa, sillä samalla voit selvittää, miten hänen kehittyminen tytöstä naiseksi tapahtui, esimerkiksi juuri rintojen kehitys. Usein äidin ja tytärten murrosiän kehitykset etenevät samankaltaisesti. Kouluterveydenhoitajalta voit tarvittaessa kysyä rintojen kipuilusta tarkemmin.

Voit halutessasi lukea lisää rintojen kehityksestä Väestöliiton nuorten sivuilta: https://www.vaestoliitto.fi/nuoret/murrosika/tyton-keho/rinnat/

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load