Oma keho

penikseni
Aloittaja:
15-vuotias
27.3.2017 19:42
Viimeisin viesti:
NettiNappi Saija
10.7.2017 12:39
Osallistu keskusteluun
Avatar
15-vuotias
27.3.2017 19:42
Arrow

moi onko penikseni normaalin kokoinen se on 1cm pitkä

avatar
Lekuri
29.3.2017 10:45
Arrow

Siitin on pehmeästä sidekudoksesta muodostunut putkimainen elin, joka sijaitsee etupuolella vartalon alaosassa kivesten yläpuolella. Siitin kiinnittyy lantion pohjaan eikä ole kokonaan näkyvissä.
Siittimessä on kolme paisuvaista, kaksi varsinaista paisuvaista ja yksi virtsaputkea ympäröivä paisuvainen, jotka muodostavat suurimman osan siittimen tilavuudesta. Paisuvaiset jatkuvat kivesten yläpuolitse lähelle peräaukkoa asti. Seksuaalisen kiihottumisen seurauksena paisuvaisten paisuvaiskudokseen pakkautuva veri saa aikaan erektion, jolloin siitin nousee pystyyn sekä laajenee pitemmäksi, paksummaksi ja kovemmaksi.
Siittimen uloin osa eli terska on limakalvon peittämä virtsaputken paisuvaisen laajentunut pää, jonka päähän siittimen sisällä kulkeva virtsaputki avautuu. Virtsaputki alkaa virtsarakosta, ja siihen liittyvät siemenjohtimet, jotka lähtevät lisäkiveksistä. Terskassa on runsaasti hermopäätteitä, ja se on miehen tuntoherkintä aluettalähde?.
Siittimen päällä on joustava nahka, jonka terskan peittävää ulointa osaa kutsutaan esinahaksi. Esinahka peittää terskan kokonaan tai osittain, siittimen paisuessa erektioon se yleensä liukuu terskan päältä pois. Esinahka kiinnittyy terskaan kapean ihopoimun, frenulumin avulla. Ympärileikkauksessa esinahka poistetaan, minkä jälkeen terska on aina paljaana.
Yksilöiden väliset erot siittimen koon ja ulkonäön suhteen ovat huomattavia.

mm
NettiNappi Hanna
29.3.2017 11:11
Arrow

Hei. Penis on normaali, silloin kun se toimii normaalisti. Jos sinua huolettaa peniksesi toiminta, sinun kannattaa käydä terveydenhoitajan vastaanotolla juttelemassa asiasta. Hän voi ohjata sinut tarvittaessa lääkärin tutkimuksiin.

Et mainitse viestissäsi, onko murrosiän kehityksesi edennyt normaalisti, kuten onko sinulla ollut äänenmurrosta, onko karvoitusta kasvavut tai kasvupyrähdystä ollut. Jos murrosiän kehityksesi on vasta alkamassa, voi hyvinkin olla, että peniksesi kasvaa vielä. Voit lukea aiheesta tarkemmin Väestöliiton nuorten sivuilta:
https://www.vaestoliitto.fi/nuoret/murrosika/pojan-keho/

https://www.vaestoliitto.fi/nuoret/murrosika/pojan-keho/penis/peniksen-koko/

avatar
Jose
08.7.2017 00:45
Arrow

Hei,
Onko normaalia että penikseni vaain silloin tälloin nousee erektioon esim. jos olen vaikka grillaamassa makkaraa tai pyöräilemassä tai tekemässä mitä vaan niin se saattaa jäykistyä. Mistä mahtaa johtua?

avatar
NettiNappi Saija
10.7.2017 12:39
Arrow

Hei!

Penis jäykistyy usein silloin, kun kiihottuu jostain seksuaalisesta asiasta. Erektio voi tulla kuitenkin muistakin syistä, kuten peniksen hankaantumisesta housuihin, pelästymisestä, jännittämisestä, kylmästä, kuumasta, kovasta virtsaamisen tarpeesta ja niin edelleen. Se on siis aivan normaalia ja tavallistakin.

Voit lukea lisää erektiosta Väestöliiton nuorten sivuilta: https://www.vaestoliitto.fi/nuoret/murrosika/pojan-keho/erektio/

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load