Oma keho

Oudot kasvo-oireet
Aloittaja:
huolestunut
28.11.2016 20:02
Viimeisin viesti:
NettiNappi Tuula
01.12.2016 12:34
Osallistu keskusteluun
Avatar
huolestunut
28.11.2016 20:02
Arrow

Hei! Mulla on ollut jo monta kuukautta semmosia oireita kasvojen oikealla puolella, että tuntuu,että oikea sierain Ois vähän turvonnu (ei ole) ja kun nostaa kulmia niin oikealla puolella se ei tunnu. On myös tavallaan puutuneen oloinen tuo oikea puoli. Tuntuu kyllä ihan normaalisti jos vaikka nipistää eli ei ole tunnoton. Kysyin asiasta lääkäriltä syksyllä terveystakastuksessa ja se sanoi,että jos tunto on normaali niin syynä voisi olla hartiat. Mulla on tosiaan hartioden kanssa vähän ongelmia. Esim naksuu etenkin aamulla tosi paljon. Menee myös helposti jumiin. Koitan aina pyöritellä myös aktiivisesti ja ehkä se vähän auttaa mut ei vie oireita pois. Pitäiskö mun hakeutua lääkäriin? Mua vaan pelottaa kauheasti että mulla on joku kasvin tai vastaava. Tiiän et lääkäriin pitää mennä jos on joku ongelma mut mua pelottaa sinne meneminen.

mm
NettiNappi Tuula
01.12.2016 12:34
Arrow

Hei Huolestunut

Kerrot, että sinulla on useiden kuukausien ajan ollut outoja oireita oikealla puolella kasvoja, turvotuksen ja puutumisen tunnetta. Olet kertonut oireistasi lääkärille, joka arveli niiden johtuvan hartioistasi. Tiedät, että sinun pitäisi mennä lääkärille oireittesi syyn selvittämiseksi, mutta sinua pelottaa.

Jos et ole vielä jutellut asiasta huoltajasi kanssa, kannustaisin sinua tekemään niin. Kerro oireistasi ja lääkärin arvioista. Kerro myös, että olet itse koittanut hoitaa hartioita, mutta oireet eivät ole lähteneet pois. Huoltajasi voi auttaa sinua varaamaan ajan terveydenhuoltoon. Jos et halua puhua asiasta huoltajasi kanssa, voit itse varata ajan esimerkiksi kouluterveydenhoitajalle. Voit pyytää koulussa apua ajan varaamiseen esimerkiksi opettajalta tai ohjaajalta.

Myös peloista kannattaa puhua, vaikka se tuntuisi vaikealta. Älä jää pelkosi kanssa yksin. Pelko on ihmiselle luontaista ja jokainen pelkää joskus. Joskus oma terveyskin voi aiheuttaa huolta ja pelkoa. Älä anna huolesi tai pelkosi kuitenkaan estää itseäsi huolehtimasta omasta terveydestäsi. Pelkosi on todennäköisesti aiheeton, mutta me emme voi arvioida, pitääkö sinun hakeutua lääkäriin vai ei. Terveydenhoitaja tai lääkäri voi arvioida tarvitsetko tutkimuksia tai esimerkiksi omahoito-ohjeita, kuten jumppaohjeita.

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load