Oma keho

Onko normaalia
Aloittaja:
Huolestunut
06.6.2016 10:25
Viimeisin viesti:
NettiNappi Hanna
27.1.2017 14:13
Osallistu keskusteluun
Avatar
Huolestunut
06.6.2016 10:25
Arrow

Moi mua huolettaa yks asia ja nyt ku koulut on loppu nii en voi kysyy terkkariltakaan. Eli tossa joulun aikaa mulla oli kutosen terveystarkistus ja multa otettiin perus jutut ja mun pituus silloin oli 163cm ja paino 55,5kg mut nyt oon 163,8 ja 51,2kg nii onks tää ihan normaalii et mun paino on tippunu vaikken oo ees laihduttanu ym ja en oo pitäny itteeni hirveen lihavana ees.

avatar
Huolestunut
07.6.2016 08:23
Arrow

moi! Tohon eiliseen viestiin lisäyksenä kävin äsken punnitsemassa itteni ja tänään se näytti 50,6kg ja mulla oli siis samat vaatteet päällä kun eilenkin nii mistä tää painon tippuminen johtuu koska nyt mä oon tooooooooosi huolestunut

mm
NettiNappi Saija
07.6.2016 13:53
Arrow

Hei!

Kiitos viestistäsi. Kerrot, että painosi on pudonnut noin viisi kiloa puolen vuoden aikana. Mietit, mistä tämä voisi johtua. Joskus voi käydä niin, että huomaamattaan syö erilailla tai vähemmän kuin aikaisemmin. Samalla tavalla voi käydä liikkumisen suhteen. Eli vaikka ei tarkoituksella laihduttaisikaan, voivat pienetkin, mutta pidempiaikaiset muutokset ruokavaliossa ja liikunnan määrässä aiheuttaa painon vaihtelua. Myös puntareissa ja niiden mittaustuloksissa voi olla eroja. Kotipuntarisi on siis voinut näyttää jo joulukuussa pienempiä lukemia kuin terveystarkastuksessa käytetty puntari.

Puolen kilon vaihtelu painossa voi johtua esimerkiksi siitä, mitä ja minkä verran on syönyt ja juonut. Aamu- ja iltapainossa on myös eroja. Jos sinulla ei ole muita oireita, jotka voisivat liittyä painon laskemiseen, voisit rauhassa seurailla tilannetta kesän yli. Jos asia huolestuttaa sinua vielä elokuussa koulun alettua, voit varata ajan terkkarille. Voisit jutella nyt asiasta myös vanhempiesi kanssa, he voivat seurata tilannetta kanssasi.

Jos voit muuten hyvin, eikä painon putoaminen selkeästi jatku, kannattaa yrittää suunnata ajatukset kesään ja lomaan :).

Mukavia kesäpäiviä!

avatar
Huolestunut
08.6.2016 22:39
Arrow

Moi taas! Sä sanoit tossa viestissä et jos mulla ei oo mitää oireita nii en oikee oo varma mut mä en oo kolmeen neljään kuukauteen tuntenu nälkää kunnol ja sit toine et ennen terkkarii me mitattii kotona ja olin ihan saman psinonen ku terkkarilla

mm
NettiNappi Saija
09.6.2016 09:17
Arrow

Moi!

Sinun kannattaa nyt tosiaan jutella asiasta vanhempiesi kanssa. Voitte yhdessä pohtia, onko syytä varata aikaa lääkärille vai voisitteko vielä rauhassa seurailla tilannetta. Emme pysty tämän enempää asiassa auttamaan, vaan sinun pitää selvittää asiaa vanhempiesi tai jonkun muun läheisen aikuisen kanssa.

Voisitte vanhempiesi kanssa myös tarkistella, että syötkö tällä hetkellä monipuolisesti ja riittävästi. Kerrot, että sinulla ei ole muutamaan kuukauteen ollut kunnolla näläntunnetta. Oletko siis mahdollisesti myös syönyt aikaisempaa vähemmän? Esimerkiksi Mannerheimin lastensuojeluliiton nettisivuilta löytyy hyviä ohjeita terveellisen ruokavalion noudattamiseen: http://www.mll.fi/nuortennetti/terve_elama/syohyvaa/

avatar
Maiskuli
25.1.2017 16:02
Arrow

Hei! Koulussa meillä oli luistelua ja kaaduin sekä sen seurauksena vasen nilkkani vääntyi. Käveleminen, hyppiminen, varmistaminen, kantapäillä kävely, nilkan taivutteleminen ja juokseminen sattuu. Nilkan ns. lumpun kohdalle on noussut turvotus. Miten saan turvotuksen laskemaan?? Kylmää olen koittanut pitää, mutta vain lievensi kipua hiekan mutta turvotus on ja pysyy. Mikä neuvoksi??

Olisin TODELLA kiitollinen jos saisin vastauksia mahdollisimman nopeasti, kiitos!

(En saanut viestiä muuten lähetettyä joten oli pakko lähettää se johonkin keskusteluun.)

mm
NettiNappi Hanna
27.1.2017 14:13
Arrow

Hei Maiskuli
Ikävä kuulla, että olet loukannut nilkkasi. Olet yrittänyt hoitaa nilkkaasi kylmällä, mutta se ei ole auttanut turvotukseen. Nilkkaa kannattaa käydä näyttämässä terveysalan ammattilaiselle. Sinun kannattaa kertoa tilanteesta huoltajallesi, jos et ole sitä vielä tehnyt. Huoltajasi voi viedä sinut tarvittaessa terveysasemalle tai voit mennä käymään kouluterveydenhoitajan luona selvittämässä nilkkasi kuntoa.

Meille voi lähettää kysymyksiä/viestejä myös Pulmakulma-palstan kautta. http://nettinappi.fi/category/pulmakulma/

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load