Oma keho

Menkat haittaa elämää
Aloittaja:
Menkkapainajainen
21.8.2018 22:41
Viimeisin viesti:
NettiNappi Liisa
23.8.2018 10:25
Osallistu keskusteluun
Avatar
Menkkapainajainen
21.8.2018 22:41
Arrow

Onko menkoista mitenkään mahdollista päästä eroon??? Mulla on ollu menkat tammikuusta asti, ja nyt etenkin yläasteelle kun menin niin ne on alkanu haitata mun elämää. Koko ajan siis stressaan että millonkohan ne alkaa taas, koska ne ei mee ikinä sillee miten oon laskenu et pitäis olla. Mulla ei oo juurikaan ikinä mitään oireita, joskus vähän maha sekasin mut ei muuta, se tässä ehkä onki järjetöntä, ku valitan vaikka mulla ei oo edes kipuja. Mutta siis mun menkat on ihan järjettömän runsaat, en uskalla nukkua sillon muuta kun mahallani, sillonki vaan jos side on mahdollisimman edessä, mut silti se menee ohi, koska mun pikkarit ei pysy paikoillaan, side kylläkin. Sit koulussa joudun aina suunnitella kauheesti, et mulla on varmasti mustat housut kaapissa ja että kaapista löytyy se pitkä villatakki, jos menkat sattuu tulee läpi, niin se ei ainakaa näy. Sit koulussa ku joutuu aina istumaan ni on ihan kamalaa nousta kun tunnet sen hyökyaallon. Ja siis kauhee pelko et menkat tulee läpi koko ajan!! Mitä tälle tilanteelle voi tehdä??

NettiNappi Liisa
23.8.2018 10:25
Arrow

Moikka!

Kerrot viestissäsi, että kuukautisesi on alkaneet alkuvuodesta ja ne ovat runsaat, mutta epäsäännölliset. Kuukautisista ei ikävä kyllä voi päästä kokonaan eroon. On tavallista, että kuukautiset ovat alkaessaan epäsäännölliset, jolloin niiden alkamista on hyvin hankala ennakoida. Ymmärrän huolesi kuukautisvuodon aiheuttamasta jännityksestä. Varmaan pidätkin koulussa ja muualla kodin ulkopuolella liikkuessasi mukana terveyssiteitä laukussa? Anna itsellesi aikaa kuukautisiin sopeutumisessa. Hiljalleen vuodot voivat säännöllistyä ja elämästä tulee siltä osin ennakoitavampaa.

Kun sinulla on kuukautiset seuraavan kerran, voisit kokeilla vuorata pikkuhousut yöksi siteillä. Esimerkiksi kaksi yösidettä peräkkäin mahdollisimman pitkälle matkalle suojaa jo melko hyvin eri asennoissa nukkuessa. Tarvittaessa voit laittaa vielä lyhyempiä päiväsiteitä vaakatasossa yösiteiden molempiin päihin. Silloin sinulla voisi olla varmempi olo nukkua ja voisit rentoutua. Myös koulussa voit käyttää isommalle vuotomäärälle tarkoitettuja, pidempiä siteitä, niin sinulla on varmempi olo myös noustessasi istualtaan seisomaan.

Voit lukea lisätietoa runsaista kuukautisista Väestöliiton nuorten sivuilta:
https://www.vaestoliitto.fi/nuoret/murrosika/tyton-keho/kuukautiset/runsaat-kuukautiset/

Tsemppiä sinulle ja iloa elämään!

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load