Oma keho

Menkat!!??
Aloittaja:
Kate
26.7.2018 15:53
Viimeisin viesti:
NettiNappi Karoliina
02.8.2018 15:41
Osallistu keskusteluun
Avatar
Kate
26.7.2018 15:53
Arrow

Moi. Oon 13 vuotias, ja mua vaan mietityttää et millon mun menkat alkais. On ollu jo pari kertaa sellasta että valkovuodon seassa jotain rusehtavan punaista, ja sellasia verirantuja pikkuhousuissa. Mutta ei oo alkanut menkat. Valkovuoto tulee ihan hirveesti, on ollu jo n.3 vuotta valkovuotoa. Muodot on alkanut kehittyyn, paino nouseen ja rinnat kasvamaan. Käytän 70 a kuppeja:( oon 159cm, 44kg ja 13v. Tarvisin apua?

mm
NettiNappi Karoliina
02.8.2018 15:41
Arrow

Moikka!

Tytöillä murrosikä käynnistyy yleensä 8-13 vuoden iässä. Ensimmäisiä murrosiän merkkejä ovat rintojen kasvu, josta sinä mainitsitkin. Estrogeeni kypsyttää kohdun limakalvoa ja kuukautiset alkavat tavallisesti murrosiän myöhemmässä vaiheessa, kun voimakkain kasvupyrähdys alkaa olla jo ohitse.

Valkovuodon ilmaantuminen on merkki siitä, että keho valmistautuu kuukautisten alkamiseen. Valkovuoto kosteuttaa ja puhdistaa emätintä. Valkovuodon happamuus ehkäisee myös tulehduksia. Emättimessä on ja kuuluukin olla aina jonkin verran valkovuotoa – toisilla enemmän, toisilla vähemmän. Valkovuodon määrä vaihtelee myös kuukautiskierron vaiheiden mukaan.

Yleensä valkovuoto on vaaleaa nestemäistä ainetta, joka valuu emättimestä ulos. Se voi olla myös ruskehtavan sävyistä ennen kuukautisia ja niiden jälkeen. Ruskea väri tulee vanhasta verestä ja on normaalia. Normaali valkovuoto on miedon hajuista, lähes hajutonta.

Kuukautiset alkavat pääsääntöisesti 10–16-vuotiaana. Kuukautisten alkamiseen vaikuttavat perintötekijöiden lisäksi moni asia, muun muassa ravinto ja liikunta. On hyvin yksilöllistä, milloin kuukautiset alkavat. Mainitsit kuitenkin, että sinulla on toisinaan ollut rusehtavaa valkovuotoa ja jonkin verran verta. Nuorella iällä tai kuukautisten hiljattain alettua, ne voivat olla hyvin epäsäännölliset. Vuotoa saattaa olla hyvin vähän ja erittäin satunnaisesti. Ensimmäiset pari vuotta kuukautisten alkamisen jälkeen voikin rauhassa seurata tilannetta.

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load