Oma keho

Lesbous
Aloittaja:
Jumbo
02.11.2018 22:24
Viimeisin viesti:
NettiNappi Hanna
06.11.2018 12:48
Osallistu keskusteluun
Avatar
Jumbo
02.11.2018 22:24
Arrow

Mistä tietää onko ihminen lesbo? Mistä itse sen voi tunnistaa esim. itsestään?

mm
NettiNappi Hanna
06.11.2018 12:48
Arrow

Hei. Lesboudessa ja muussa seksuaalisessa suuntautumisessa on kyse siitä, kehen ihastuu. Ihastua voi tunteiden ja/tai seksuaalisuuden tasolla. Usein pyrimme näkemään ihmiset joko heteroina, homoina, lesboina tai bi-ihmisinä riippuen siitä, mitä sukupuolta he itse edustavat ja mitä sukupuolta edustaviin ihmisiin he ihastuvat ja rakastuvat.

Joillekin seksuaalisessa suuntautumisessa on vahvasti kyse identiteetistä, siitä kuka minä olen. Itsensä ymmärtämistä ja identiteetin löytämistä voi auttaa, jos oman seksuaalisen suuntautumisensa voi määritellä seksuaalista suuntautumista kuvaavalla sanalla, kuten lesbo, eli homoseksuaali nainen.

Seksuaalinen suuntautuminen on kuitenkin moniulotteisempi ja jokaisella on sen suhteen itsemäärittelyoikeus. Jokaisella on siis oikeus määritellä kuka ja millainen haluaa olla, ja miten haluaa tulla nähdyksi. Jokaisella on oikeus olla myös määrittelemättä. Varsinkin nuoruudessa mieli voi muuttua useinkin ja siihen on myös jokaisella oikeus.

Setan nuorten sivuilta löydät aiheesta lisää tietoa esimerkiksi nuorten haastatteluvideoiden muodossa: https://nuoret.seta.fi/nuorille/nuorten-tarinoita/

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load