Oma keho

Laihduttaminen
Aloittaja:
Anna-Maaria
29.4.2017 20:00
Viimeisin viesti:
NettiNappi Saija
03.5.2017 15:00
Osallistu keskusteluun
Avatar
Anna-Maaria
29.4.2017 20:00
Arrow

Hei!
Mun kysymys olisi tämmönen painoon liittyvä.
Eli painan joku 48kg, ja kaikki sanoo että se on vaan vähän painoo että et paina paljoa mutta silti mulla on semmosta “liikaläskii” jaloissa ja mahassa ja haluaisin sen pois joten haluaisin alkaa laihduttaa mutta aina sanotaan että se ei oo tässä iässä terveellistä.
Eli siis: onko laihduttaminen tässä iässä terveellistä ja miten se kannattaisi toteuttaa täb ikäsenä?

avatar
NettiNappi Saija
03.5.2017 15:00
Arrow

Hei,

Pohdit painoasi ja sitä, miltä vartalosi näyttää. Kerrot, että haluaisit laihduttaa, mutta mietit, että onko se terveellistä sinun ikäisenäsi.

On hienoa, että pidät terveyttä tärkeimpänä asiana, ja niin se onkin. Olet sen ikäinen, että kehosi vielä muuttuu murrosiän ja aikuistumisen myötä. Laihduttamista ei suositella nuorena juurikin siksi, ettei se häiritsisi kehittymistä. Keho muuttuu kasvaessa ihan ”itsestään” ja on parempi antaa kehityksen tapahtua ihan rauhassa. Terveellisiä elämäntapoja kannattaa toki aina noudattaa: liiku säännöllisesti, nuku riittävästi, syö terveellisesti, monipuolisesti ja riittävän usein ja tee sellaisia asioita, jotka saavat sinut hyvälle mielelle.

Jos laihduttaminen on tarpeen, kouluterveydenhoitaja kyllä varmasti kertoo siitä sinulle terveystarkastuksessa. Jos sinulla ei ole mitään liikuntaharrastusta, voit jutella asiasta esimerkiksi liikunnanopettajasi kanssa. Häneltä voisit saada vinkkejä, minkälaisia liikuntamahdollisuuksia asuinalueellasi on. Liikunnasta saa kehon hyvinvoinnin lisäksi hyvää mieltä! Voisit puhua asiasta myös vanhempiesi kanssa.

Muistathan, että olet hyvä ja ihana juuri tuollaisena kuin olet. Sinussa on varmasti myös paljon sellaisia asioita, joihin olet tyytyväinen. Voisit yrittää keskittyä niihin enemmän ja muistutella itseäsi siitä, kuinka kiva tyttö oletkaan :).

MLL:n Nuortennetistä löytyy paljon tietoa ja vinkkejä terveelliseen elämään, liikuntaan ja painonhallintaan liittyen: http://www.mll.fi/nuortennetti/terve_elama/

Mukavaa kevään jatkoa sinulle!

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load