Oma keho

Immenkalvo
Aloittaja:
Ihmeissään
19.7.2017 00:15
Viimeisin viesti:
NettiNappi Tuula
20.7.2017 09:27
Osallistu keskusteluun
Avatar
Ihmeissään
19.7.2017 00:15
Arrow

Kiinnostuin aiheesta immenkalvo kun tajusin, että en näin 21-vuoden iässä edes kunnolla tiedä mikä se on. Tiedän missä se sijaitsee, mutta se millainen se on, on vielä vähän mysteeri. Luin joltain nettisivulta että se olisi ikäänkuin rengas, jossa siis keskellä on jo pieni reikä ja se venyy yhdynnässä isommaksi. Toiselta sivulta taas sain käsityksen että se on kokonainen kalvo, jonka penis puhkaisee (ellei oo puhjennut aiemmin jollain muulla tavalla). Lisäksi hämmennystä aiheutti kuva, jossa oli erilaisia immenkalvoja. Yhdessä oli yksi reikä, toisessa monta pientä, yhdessä kaksi isohkoa soikean muotoista jne. Sen yhden reiän ymmärrän, kaksi soikeaakin ehkä mutta millä ihmeen hammastikulla pitää tökkiä että on monta todella pientä? 😀 olen hämmentynyt. Varsinkin kun en tiedä tämmöisiä asioita vaikka olen jo 21v ja harrastanut seksiä useita kertoja.

mm
NettiNappi Tuula
20.7.2017 09:27
Arrow

Hei!

Oman alapään anatomia voi herättää kysymyksiä vielä vanhempanakin ja yhdyntöjen aloittamisen jälkeen. Pohdit sitä, mikä immenkalvo on. Nimestään huolimatta immenkalvo ei todellisuudessa ole kalvo, vaan rengasmainen ihopoimu, jonka keskellä on reikä. Se sijaitsee sisempien häpyhuulten välissä, hiukan emättimen aukon sisäpuolella. Immenkalvo on erilainen jokaisella tytöllä. Väestöliiton sivuilla kerrotaan immenkalvon olevan useimmiten vain kuunsirppimäinen limakalvopoimu emättimen suulla. Immenkalvo muuttuu hormonien vaikutuksesta ja esimerkiksi tamponin käyttö tai yhdyntä voivat venyttää sitä.

Immenkalvo ei siis yleensä ole koko emättimen aukkoa peittävä kalvo. Joskus, mutta melko harvoin, immenkalvo voi olla sellainen, että siinä ei ole lainkaan aukkoa tai se on todella pieni. Tällaisissa tilanteissa lääkäri voi tehdä toimenpiteen immenkalvon reiän suurentamiseksi, jotta esimerkiksi kuukautisvuoto pääsee tulemaan normaalisti tai yhdyntä on mahdollista. Immenkalvo katoaa naisilta alapääsynnytyksen jälkeen.

Olet hämmentynyt löytämistäsi erilaisista immenkalvojen kuvista. Löytämäsi erilaiset kuvat voivat johtua siitä, että immenkalvo on tosiaan erilainen jokaisella naisella. Toisaalta netti on täynnä tietoa, mistä kaikki ei aina välttämättä pidä paikkaansa. Kannattaa siis suhtautua löytämäänsä tietoon kriittisesti ja arvioida lähteen luotettavuutta. Mikäli immenkalvo tai sen rakenne kuitenkin herättää enemmän kysymyksiä, voit keskustella aiheesta hoitajan tai lääkärin kanssa.

Muun muassa näistä lähteistä löydät luotettavaa tietoa aiheesta:
https://www.vaestoliitto.fi/nuoret/murrosika/tyton-keho/immenkalvo/
https://www.decibel.fi/tietoa/keho/tyttojen-alapaa-ja-rinnat/tyttojen-alapaa/alapaan-anatomia

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load