Oma keho

Hikiläikät
Aloittaja:
ahdistaa hirveästi
23.11.2017 18:35
Viimeisin viesti:
NettiNappi Tuula
27.11.2017 13:06
Osallistu keskusteluun
Avatar
ahdistaa hirveästi
23.11.2017 18:35
Arrow

Moi, mua on tosi paljon ahdistanut jo reippaasti yli vuoden se, että esim. koulussa paitaani tulee kainaloiden kohdalle suuret hikiläikät. Hiki ei haise, mutta läiskät ovat ahdistavat.. Olen koittanut kokeilla monia dödömerkkejäkin, mutta eivät ne oikein auta.
En pysty pitämään lempipaitojanikaan enkä mitään vähääkään “tiukempaa” koska ahdistus hikiläikistä on suuri. Miksi muille ei sellaisia tule, ja koulussakin olen ainut joka joutuu olemaan “nostelematta” käsiä kun läikät paistavat silloin kauas.. Ja liikuntatunneilla se on vielä ahdistavampaa..
Mikä tähän voisi auttaa? Vaiva on jokapäiväinen ja haluaisin siitä eroon.

mm
NettiNappi Tuula
27.11.2017 13:06
Arrow

Hei!

Liikahikoilu on tosiaankin ikävä vaiva. Kerrot, että hikoilusi ahdistaa sinua ja se on omiaan lisäämään hikoilua entisestään. Kun pelkää hikoilevansa isot läikät paidan kainaloihin, hikoilee entistä enemmän. Vaivaasi on kuitenkin saatavissa apua. Tässä muutamia vaihtoehtoja, lähde vain kokeilemaan!

1. Varmista, että dödösi on antiperspirantti. Deodorantit eivät estä hikoilua.
2. Jos marketeissa myytävät antiperspirantit eivät auta, apteekeista löydät tehokkaampia vaihtoehtoja. Tunnetuin apteekkimerkki on nimeltään Absolut Torr. Tuote kuivattaa ihoa voimakkaasti ja aiheuttaa useille käyttäjille kutinaa ja kirvelyä, jota voi lievittää perusvoiteella. Kysy rohkeasti neuvoa ja apua apteekin henkilökunnalta!
3. Markkinoilla on vaatteisiin kiinnitettäviä hikoilusuojia. Suojia voit kysyä apteekkien lisäksi esimerkiksi terveys- tai luontaistuotekaupoista ja isoimmista marketeista. Suojia myyviä verkkokauppojakin löytyy. Suojat eivät toki vähennä hikoilua, mutta suojaavat vaatteita.
4. Jos et löydä apua hikoilua hillitsevistä tuotteita tai suojista, mene rohkeasti terveydenhoitajan juttusille. Liikahikoilulle voi löytyä jokin syy, jonka hoitamalla pääset vaivastasi.
5. Sinun kannattaa jutella asiasta myös kotona vanhempiesi kanssa. Liikahikoilu saattaa olla perinnöllistä, joten voi olla, että jompikumpi vanhemmistasi kärsii tai on nuorempana kärsinyt samasta vaivasta. Voit myös pyytää vanhemmiltasi apua terveydenhuoltoon hakeutumisessa.

Voit lukea lisää liikahikoilusta, sen itsehoidosta ja lääketieteellisestä hoidosta näistä linkeistä:
http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00630
http://www.terve.fi/ihotaudit/liikahikoilu

Toivottavasti saat näistä vinkeistä apua vaivaasi, pääset ahdistuksesta ja voit taas pitää lempivaatteitasi!

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load