Muut aiheet

Isä ja veli
Aloittaja:
Kukkanen
28.3.2016 19:18
Viimeisin viesti:
NettiNappi Saija
31.3.2016 15:23
Osallistu keskusteluun
Avatar
Kukkanen
28.3.2016 19:18
Arrow

Moi! En oikein tiennyt että mihin aihealueeseen tämä menee mutta ajattelin laittaa tänne. Mulla siis isän ja 12v veljen ongelmat huolestuttaa. Isäni on mukava eikä mitenkään väkivaltainen minu tai äitiäni kohtaan. Kuitenkin aina välillä kun veljeni kiukuttelee/ ei tottele isäni saattaa lyödä/tukistaa tai vastaavaa veljeäni. En oikein tiedä mitä tehdä. Tiedän että väkivalta on väärin ja olen yrittänyt tästä isälleni sanoa, mutta hän aina sanoo ettei muuten saa kuria veljeeni. Mitä tälle voisi tehdä. En todellakaan halua tästä mitään lastensuojelua asiaa, että minut ja veljeni vietäisiin pois kotoa.

avatar
NettiNappi Saija
31.3.2016 15:23
Arrow

Hei!

Kiitos viestistäsi. Olet huolissasi isäsi ja veljesi välisestä tilanteesta. Kerrot, että isäsi saattaa tukistaa tai lyödä veljeäsi, jos hän kiukuttelee tai ei tottele. Olet yrittänyt puuttua tilanteeseen puhumalla isäsi kanssa, mutta siitä ei ole ollut apua. Olet aivan oikeassa siinä, että asialle pitäisi tehdä jotain. Lyöminen, tukistaminen tai muu kurittaminen eivät ole hyväksyttyjä eikä laillisia kasvatuskeinoja.

Olet rohkea, kun olet ottanut asian puheeksi isäsi kanssa. On hienoa, että olet nyt lähtenyt hakemaan neuvoja ja apua tilanteeseen. Muistathan kuitenkin, että asian hoitamisen ei pitäisi olla sinun vastuullasi. Oletko jutellut asiasta äitisi kanssa? Hänen velvollisuutensa vanhempana on huolehtia sinun ja veljesi hyvinvoinnista ja turvallisuudesta ja puuttua tilanteeseen.

Et halua, että asiasta tehdään lastensuojeluilmoitusta, koska pelkäät, että sinut ja veljesi vietäisiin pois kotoa. Lastensuojelussa pyritään aina ensisijaisesti siihen, että lapsi tai nuori voi kasvaa omassa kodissaan. Lastensuojelu tarjoaa monenlaista tukea ja apua vanhemmille, eikä ketään lasta viedä kodistaan pois ilman erittäin painavia syitä. Lastensuojelun tuki voi siis olla esimerkiksi keskusteluapua vanhemmillesi. Siten isäsikin voisi saada neuvoja ja tukea siihen, miten saisi riitatilanteet veljesi kanssa hoidettua ilman lyömistä tai tukistamista.

Jos opiskelet tällä hetkellä ja koulussasi toimii koulukuraattori tai koulupsyykkari, voit ottaa yhteyttä myös häneen. Hän voi jutella perheenne tilanteesta kanssasi. Voitte mahdollisesti sopia myös yhteisen tapaamisen koko perheellenne, jossa yhdessä yritätte etsiä ratkaisua tilanteeseen.

Jos haluat vielä jutella nimettömänä jonkun luotettavan ulkopuolisen aikuisen kanssa asiasta, voit esimerkiksi soittaa MLL:n lasten ja nuorten auttavaan puhelimeen
numeroon 116 111 ma-pe klo 14-20 ja la-su klo 17-20
http://www.mll.fi/mll/auttavatpuhelimet/lnpn/

Toivottavasti vastauksesta oli sinulle apua.

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load