Ihmissuhteet ja seurustelu

voihemmetti
Aloittaja:
meilläonongelma
04.5.2016 18:56
Viimeisin viesti:
NettiNappi Hanna
10.5.2016 10:57
Osallistu keskusteluun
Avatar
meilläonongelma
04.5.2016 18:56
Arrow

meillä on tulosssa luokkaretki ja ei haluttais yhen tyypin kans samaan huoneeseen. Meillä meni välit poikki melkee puol vuotta sitte ku se oli tosi itsekäs ja ilkee ja pomotti meitä koko ajan ja teki meille tosi ilkeitä juttuja. Nyt sillä ei oo enää oikeestaan kavereita ja se tulee kuitenki meiän kans samaan huoneeseen siellä. Meillä on nyt uuet kaverit ja haluttais olla niitten kans ja se on sellane hiljane ja kaikki luulee sitä tosi kiltiksi vaikka se ei oo… Kukaan ei oikee halua olla sen kaa ku se ei ikinä puhu mitää. Monet on yrittäny olla sen kans mutta ei siitä oo oikee tullu mitää. Eli nyt se sitte varmaa tulee meiän kans samaan huoneeseen yli viikoksi joka tekis meiä leirikoulusta iha painajaista. Ei olla puhuttu sille puoleen vuoteen mitään mutta silti se välillä seuraa meitä eikä päästä irti. Sopiminen ei oo vaihtoehto enää ku se teki meille nii paljon pahoja asioita. Eikä sopiminen muutenkaan onnistu sen kans ku se on narsisti ja luulee olevansa parempi ku me eli se syyttäis meitä vaan kaikesta. Mitä meiän pitäs tehä?

mm
NettiNappi Hanna
10.5.2016 10:57
Arrow

Hei. Olette lähdössä leirikouluun ja pelkäätte leirikoulun menevän pilalle yhden huonetoverin takia. Todennäköisesti teette leirikoulun aikana monia asioita koko luokan kanssa yhdessä ja toiminta tapahtuu yhteisissä tiloissa tai ulkona. Teidän olisi hyvä ottaa asia puheeksi opettajan kanssa, sillä asian välttely ei ratkaise ongelmaa. Kerrotte, että välien sopiminen ei ole edes vaihtoehto, mutta jos saatte apua tilanteen selvittämiseen, voisiko se kuitenkin onnistua? Joskus asiat selviät helpommin, kun mukana on joku ulkopuolinen ja puolueeton, joka voi toimia selvittelijänä. Kaikkien kanssa ei tarvitse ystävystyä eikä viettää vapaa-aikaa. Toimeen voi kuitenkin tulla ja käyttäytyä asiallisesti toista kohtaan. Voisitte jutella yhdessä aikuisen avustuksella jo ennen leirikoulua näistä huolistanne ja sopia pelisäännöt siihen, miten leirikoulu sujuisi kaikkien näkökulmasta mukavasti.

Kirjoitatte, että ette ole puoleen vuoteen olleet puheväleissä, mutta teette jo etukäteen aika monta oletusta siitä, mitä tämä kyseinen tyttö ajattelee tai tulee tekemään. On ymmärrettävää, että hänen aikaisempi huono käytös vaikuttaa siihen, mitä hänestä nyt ajattelette. On kuitenkin hyvä muistaa, ettette voi tietää toisen ajatuksia etukäteen, ettekä käytöstäkään ennustaa. Vahvat ennakkoasenteet voivat vaikeuttaa asioiden selvittämistä ja sopimista.

Jos ette saa tilannetta selvitettyä, ettekä halua viettää kyseisen tytön kanssa aikaa, voisitteko hakeutua omalla porukalla johonkin yhteisiin tiloihin, kun teillä on vapaa-aikaa? Nukkuminen samassa huoneessa voi tuntua hankalalta, mutta asiallisella suhtautumisella selviätte siitä varmasti. Oletteko miettineet miltä tytöstä tuntuu tulla teidän kanssa samaan huoneeseen? Voihan olla, että hänkään ei ole asiasta niin innostunut. Suosittelen, että ainakin yritätte ottaa asian puheeksi opettajanne kanssa ennen leirikoulua.

NettiNapin Pulmakulma ja keskustelupalsta on suljettu kesän ajan 27.6.-4.8.19. Oikein mukavaa kesää kaikille!