Ihmissuhteet ja seurustelu

Tämä ei varsinaisesti ole pulma vaan.
Aloittaja:
jarkko
04.7.2016 16:23
Viimeisin viesti:
NettiNappi Tuula
05.7.2016 12:29
Osallistu keskusteluun
Avatar
jarkko
04.7.2016 16:23
Arrow

Tämä ei varsinaisesti ole pulma. Minun on vain pakko avautua jossain. Tämä tuska on hirveää.
Eli, olin seurustellut yhden tytön kanssa pari vuotta. Olin todella rakastunut häneen. Olin varma että hän olisi se jonka kanssa menisin naimisiin. Rakastin häntä enemmän kuin mitään muuta tässä maailmassa. Hän oli minulle kaikki kaikessa. Hän kuitenkin teki jotain sellaista mitä en olisi koskaan voinut uskoa.
Sain viime viikolla tekstiviestin jossa hän kertoi, että hän jättää minut. Samassa viestissä luki, että hän ei koskaan ollut rakastunut minua. Hän ei koskaan edes pitänyt minusta. Hän oli kokoajan kusettanut minua. Hän myös paljastI että hänellä on oikea poikaystävä jota hän rakastaa. Tämä poikaystävä uhkasi tappaa minut jos vielä olen missään tekemisissä tämän tytön kanssa.
En saanut vastausta miksi hän teki tämän minulle. Hän ilmeisesti nauttii siitä kun sai särjettyä sydämeni. Hän leikki minun tunteilla enkä olisi koskaan voinut uskoa sitä. En tiedä miten selviän tästä. Rakastanhäntä edelleen yhtä paljon. Näin voimakkaat ovat tunteeni häntä kohtaan. Vaikka hän teki jotain tuollaista, tunteeni eivät ole muuttuneet häntä kohtaan. Se tekee tästä erityisen rankkaa. Ihminen jota rakastat enemmän kuin mitään muuta tekee jotain tuollaista.

mm
NettiNappi Tuula
05.7.2016 12:29
Arrow

Hei jarkko.

Täällä Pulmakulmassa saa myös avautua, vaikkei mitään varsinaista kysyttävää olisikaan. Olet kokenut todella ison järkytyksen ja on hyvä, että pystyt siitä kertomaan. Onko sinulla läheisiä, joille voisit puhua tapahtuneesta? Olisi tärkeää, että et jää tilanteessasi yksin.

Kertomasi perusteella entisen tyttöystäväsi tapa hoitaa suhteenne lopettaminen ei ole ollut millään tavalla hyvien tapojen mukainen. Hänen käytöksensä tuntuu varmasti käsittämättömältä ja julmalta, etkä välttämättä tule saamaan häneltä selitystä. Tyttö päättää kuitenkin itse, haluaako olla kanssasi tekemisissä. Jos tyttö ei halua olla kanssasi tekemisissä, sinun pitää kunnioittaa hänen tahtoaan, vaikka se tuntuisikin vaikealta. Uuden poikaystävän uhkailut ovat laittomia, eikä sinun missään nimessä tarvitse sietää sellaista. Jos poika on lähettänyt sinulle uhkausviestejä, säilytä ne. Voit halutessasi tehdä myös rikosilmoituksen uhkailusta.

On ihan luonnollista, että tunteesi tyttöä kohtaan eivät ole muuttuneet. Tunteille ei ole katkaisijaa, josta ne voisi kääntää päälle tai pois päältä. Aika ja luotettavien ystävien, sisarusten tai vanhempien kanssa keskustelu ovat paras lääke sydänsuruun. Vaikka läheiset eivät voi ottaa kipuasi pois, puhuminen voi helpottaa kokemaasi kipua ja tuskaa. MLL:n nuorten sivuille on koottu vinkkejä sydänsuruista toipumiseen:

– Älä pelkää ahdistusta. Yritä sallia itsellesi pohjamudissa ja pahoissa tunteissa harhailu.
– Muistuta itseäsi, että se mitä nyt käyt läpi, liittyy ihmisenä olemiseen. Sinulla on tälläkin hetkellä monta sielunsisarta ja -veljeä, jotka kärvistelevät samanlaisessa ahdistuksessa.
– Puhu pahasta olostasi ja itke. Ilmaise tunteitasi sillä tavalla, mikä on sinulle luontaista.
– Kuuntele lohduttavaa musiikkia.
– Kirjoita päiväkirjaa ja pura siihen kaikki huolesi ja tuskasi.
– Luo taidetta, maalaa, soita, mitä vaan. Laita koko tunnelmasi peliin.
– Muista, että et tule olemaan aina näin ahdistunut. Suurimmankin rakkaushuolen tai eron yli pääsee vähitellen.
– Tee asioita, joista pidät.
– Pidä hyvää huolta perustarpeistasi syömällä terveellisesti ja nukkumalla riittävästi.
– Ota liikunta ja hikitreenit avuksi, koska liikunta lievittää ahdistusta

http://www.mll.fi/nuortennetti/ihmissuhteet/seurustelu/sydansuruja/

Jos haluat puhua jonkun ulkopuolisen luotettavan tahon kanssa, voit soittaa esimerkiksi Suomen Mielenterveysseuran valtakunnalliseen kriisipuhelimeen. Puhelin päivystää arkisin klo 9.00-6.00 ja viikonloppuisin klo 15.00-22.00. Puhelinnumero on 01019 5202. Myös MLL:n Lasten ja nuorten puhelin päivystää joka päivä numerossa 116 111. Väestöliiton Nuorten nettivastaanotolle voi vielä varata ajan ennen 8.7. alkavaa kesätaukoa osoitteessa http://nettipalvelut.vaestoliitto.fi/nettivastaanotto/nuorille/

NettiNapin Pulmakulma ja keskustelupalsta on suljettu kesän ajan 27.6.-4.8.19. Oikein mukavaa kesää kaikille!